Overleden

10 Dagen na het overlijden van haar man is dan ook Lenie Crutzen overleden. Ze is op 14 April nog net 80 jaar geworden. Zag ik. In deze tijd van Corona worden mensen allemaal besloten begraven, ik had wel contact met Ben Berends, maar niet met de rest van de familie. De stamboom is dus weer aangepast.


Stamboom aangepast

Ik heb de stamboom aangepast, dit omdat Ben Berends is overleden op 12 April 2020. Ben Berends was getrouwd met Lenie Crutzen (Maria Magdalena Gerarda Crutzen) en deze Leny zit in de tak van Aegidus Crutzen wiens zoon Johan Hendrik Crutzen de vader is. Ben Berends woonde op Terwinselen.
Daarnaast heb ik eens gekeken waar de familie post vandaan kwam, want Gerardus Crutzen, een zoon van Aegidius Crutzen was getrouwd met Maria Post. En je weet in de tijd van de Mijnindustrie is heet wat volk verhuisd naar Limburg. De Familie Post
komt uit Friesland en is via Amsterdam in Nieuwenhagen terecht gekomen. En zoals het Toeval wil ken ik een familie lid van die familie Post, die vlak bij mij in de buurt woont.

Overigens is ook nog Frans Lahaije overleden. Frans was een vriend van me en zoals het toeval speelt zijn familie staat in de stamboom van de Familie Delahaije. Hij is niet overleden aan Corona, maar aan Parkinson. In deze tijd moet je dat er bij vermelden. Van Ben Berends weet ik het niet.
2020NAKZYT_A

In Memoria

Mariet Hoen
Op 29 september 2019 is Mariet Hoen overleden. Nu ken ik Mariet alleen maar van de tijd dat ze met Theo Lenartz trouwde. Ze was altijd veel gespreksstof in de familie Delahaye. Kwam gewoon omdat ze zich zelf was en zich nooit wat aantrok van het geroddel achter haar rug. Die gesprekstof zal ik ook wel zijn, maar ook dat deert me niet. Op Zaterdag 5 oktober is er een ascfeidsbijeenkomst om 10.15 in Zorgvlied Amsteldijk 273 Amsterdam. Dat is voor mij wat te vroeg. De weg naar Amsterdam ken ik ondertussen wel. Zorgvlied kom ik ook terecht, als er een einde gekomen is aan mijn leven. Tenminste de overblijfselen van mijn lichaam. Dan hebben we nog iets gemeen. Nog een bloemetje uit Mijn tuin.


. _VCA1961

Missie

Als de Heeroom op vakantie was, dan moest er weer actie ondernomen worden om geld te krijgen voor de Pater. Een van de acties was een kaarten actie. Tussen de foto’s vond ik nog een setje. Crowdfunding noemen ze dat nu in de huidige tijd.

Familie van der Does

Toen ik in het Aarveld woonde waren mijn buren Piet en Jo van der Does.
Op een dag kwam hij bij me en vroeg of ik een koppensneller zwaard wilde verkopen, dat had hij ooit geërfd van zijn vader Dirk van der Does. Ik zeg wat moet je er voor hebben hij zegt 50 euro, ik zette het op marktplaats en 10 minuten daarna had ik het verkocht voor 500 euro. Nou dat ging goed vond hij en hij gaf me nog wat spullen, uit lang vervlogen tijden. Die ik allemaal voor hem verkocht.

Tijdens een van de bezoeken, kwam hij met een stel fotoalbums die hij wilde weggooien want die waren van zijn vader. Dat vond ik zonde en vroeg aan hem of ik ze mocht hebben dan scande ik ze wel in. Op een of andere manier zijn ze altijd blijven liggen bij me. Piet van der Does is intussen overleden. Wanneer weet ik niet.
Dus ik heb nog een archief en wel van de Familie van der Does. De naam van der Does is een bekende naam in de Vaderlandse Geschiedenis

Jan van der Does 1545 - 1804 Heer van Noordwijk en Kattendijke Bevelhebber tijdens het beleg van Leiden.
humanist, dichter, filoloog, bestuurder en bibliothecaris van de Universiteit Leiden.

Pieter van der Does (1562–1599), Nederlands vlootvoogd

Wigbolt van der Does
(1611–1669), generaal der artillerie

Johan van der Does
(1694-1749), raadsheer bij de Hoge Raad en thesaurier-generaal

Of het familie is weet ik niet. Ik heb wel de stamboom, maar daar komen bovenstaande heren niet in voor, maar je weet maar nooit.

Op de pagina
vd Does een verhaal hoe Dirk uiteindelijk in Heerlen terecht kwam.