Oma Klimmen in Lourdes

Bij de foto's van Rim deze unieke serie foto's van Oma Delahaye die een reis maakt met de pater naar Lourdes. De serie staat hier.

Geneanet

De stamboom van de Familie Crutzen staat ook op Geneanet. Waarom daar, omdat Geneanet voor iedereen vrij toegankelijk is. Je hoeft geen abonnement te hebben om iets te vinden, hoewel met abonnement je meer mogelijkheden hebt. Vandaag heb ik de gedcom van de familie Delahaye toegevoegd, waardoor er nu meer als 13300 namen in de stamboom staan. In principe staan de 10 boeken die uitgegeven worden door Guido Delahaye nu op Internet plus dat wat hij heeft, de stamboom van de familie Crutzen, maar ook de familie Bouwels, Limpens, Pelen, Engels, Paul Crutzen (Nobelprijswinnaar), Florie, Maurer, Savelsbergh, Smetz. Staan er fouten in, laat het me weten. De stamboom begint uiteraard bij mezelf en staat hier

Familie Bijbel

Een paar stukken van de familie Crutzen heb ik weggedaan. Dat is de familie bijbel van Jan Joseph Hubert Crutzen, zijn Bierkruik die ik samen met de bijbel gekregen had, waar het jaartal 52 op staat, dan moet dus 1852 zijn en dan is hij van de vader van Jan Joseph Hubert Crutzen geweest en het misaaltje van Catharina Huppertz. Alles is gegaan naar de Heemkunde vereniging van Vaals, zodat het voor iedereen zichtbaar wordt. Alles zou naar de stamhouder moeten gaan, dat was ik en dat ben ik niet meer en aangezien ik niet meer bij de familie Crutzen hoor, want de transfoben hebben me verstoten, leek het me verstandig dat het toch bewaard bleef voor het nageslacht. De Bijbel is overigen van 1892 en ik heb geen tweede kunnen vinden op internet, Het is een Statenbijbel en ooit had me iemand die hem wilde hebben 2000 gulden er voor geboden. Dat heb ik uiteraard niet gedaan. De geschiedenis van een familie vind ik belangrijker, dan 2000 gulden. Daar zijn familieleden die daar beslist anders over denken.

De Familie Starmans

De familie Starmans had ik nog niet. De familie van de echtgenote van Nicolaas Paul Crutzen, ome Men dus.

Elke familie heeft een zwart schaap. Deze familie dus ook Bartholomeus Starmans, de naam had hij te danken aan de vader van zijn moeder, werd in 1820 in Venlo geboren, dat is een beetje uit de slag, want de rest van de familie wordt in Oud-Valkenburg geboren. Dat Venlo staat in het gevangenisregister van Eindhoven waar hij met 36 jaar verbleef voor een diefstal. Dus of hij daar ook werkelijk geboren is, is nog maar de vraag. Hij was veroordeeld in Maastricht. Met 41 jaar komt hij te overlijden in Leeuwarden Friesland. Ook dat is een gevangenis. Zijn normale verblijfplaats wordt ook vermeld, dat is Sint Geertruid ligt in de buurt van Eijsden. Vreemd allemaal.

Ik heb ook nog een stukje Maurer gedaan van een ex schoonbroer. De Voorouders van Frans kwamen uit Saarland uit Bliesmengen, ze zijn hier terecht gekomen, omdat zowel vader Christaan en zoon Jan Peter, diende in het leger van de Prins van Oranje.

Savelsbergh was zonder h

De Savelsbergh familie nog wat uitgewerkt. De H kwam er pas bij Pieter Hubert Savelsbergh bij zoon van Hubert Johan Savelsberg en Maria Johanna Franssen. Hij was enigskind misschien heeft het daar aan gelegen. Peter Hubert is geboren in 1879 dus de h zit er nog niet zolang in. 100 Jaar eerder wordt Peter Josef Savelsberg geboren en die trouwt met Maria Agnes Ploum een broer van Maria Agnes Ploum, Johan Ploum is straatventer in Kerkrade en is getrouwd met Maria Magdalena Kleinen of Klein. Ik moet nog gaan kijken of die familie Ploum enige verwantschap bezit met de loodgieter Ploum uit Kerkrade. Als dat zo is dan hebben de Familie Savelsbergh en de Familie Ploum de zelfde voorvader.
De familie Savelsbergh beweegt zich in een kringetje in de oostelijke mijnstreek en heeft zijn oorsprong in Merkstein nu is dat Duitsland ligt bij Herzogenrath, dat was vroeger anders in het grote Limburg. Op een enkeling na werden ze niet oud. Ze kregen hoofdzakelijk jongens, dat ligt dus in de genen dat de Savelsbergh uit de dr. Nolenstraat 6 jongens hadden.